meniu blog

Baclava

Albinuta harnicuta va ofera BACLAVA

Ingrediente reteta

Foi de placinta 500g, ulei 50ml, unt 50g, nuc 400g, 2 plicuri vanilie, pesmet 50g, zahar 400g, miere de albine 100g, 1 l apa.
Mod de preparare (timp estimat: 1 h, complexitate: medie)

Nuca se piseaza. Untul se topeste si se amesteca impreuna cu uleiul. Siropul se formeaza prin dizolvarea in apa a 150g de zahar, la care se adauga mierea si un plic de zahar vanilat. Separat se amesteca nucile cu pesmetul, 1 plic de zahar vanilat si restul de zahar, formand astfel umplutura. Se ia cate o foaie de placinta, se unge cu mixtura din ulei si unt, se impatureste de 3-4 ori, astfel incat sa se obtina o foaie de 10-12 cm latime. La unul din capete se pune din umplutura de nuci si se impatureste in colturi, obtinandu-se forme triunghiulare. Se ung cu putin ulei si unt si se introduc la cuptor pentru circa 30 de minute la foc potrivit. Cu 5 minute inainte de a fi scoasa de la cuptor, peste baclava se toarna siropul.

Pofta buna!

Persoane interesate