meniu blog

Prajitura cu miere

Albinuta harnicuta va ofera prajitura cu miere

Ingrediente reteta
1 ou, 50 gr. margarina, 6 l lapte, 5 linguri de miere, 450 gr. faina, 150gr. zahar, 1 lingura de bicarbonat, 1 baton de vanilie, 4 linguri de gris, 5 linguri de unt, 2 linguri esenta de rom, 200 gr. ciocolata de menaj;

Mod de preparare (timp estimat: 40 min, complexitate: redusa)
Se amesteca oul cu margarina, adaugam 5 linguri de lapte si 2 linguri de miere. Incorporam faina, zaharul si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Restul de lapte se pune la fiert cu vanilia (miezul scos din batonul de vanilie), adaugam grisul si fierbem pana se ingroasa si punem la racit. Aluatul de prajitura se imparte in 4 parti. Se intind foile , se coc pe fund de tava uns si infainat, la 180 grade C. Intre timp, in gris incorporam untul, restul de miere si esenta de rom. Umplem cu crema foile, iar deasupra acoperim cu glazura de ciocolata.

Persoane interesate