Albinuta harnicuta va ofera Nuga cu miere si lamiie
Ingrediente reteta
4 foi, 7 albusuri, 1/2 kg zahar pudra, 250 gr. nuci curatate, 250 gr. miere, zeama de la 1/2 lamiie
Mod de preparare (timp estimat: 1 h, complexitate: medie)
Se pun albusurile cu zaharul intr-un vas asezat in alt vas mai mare cu apa fierbinte, pe foc. Se bat cu telul, turnind cite putina miere fierbinte. Se bat pina cind compozitia incepe sa se dezlipeasca de pe tel. In acest moment se scoate din apa fierbinte vasul in care s-a pregatit compozitia, se pune la o parte si se adauga nucile si zeama de lamiie. Pe o planseta de lemn se asaza doua foi (una peste alta), se intinde compozitia in strat de grosime egala si se acopera cu celelalte doua foi. Dupa ce se raceste, se taie bucatele de forma dorita.
Pofta buna!