Inainte de a cumpara miere albinuta harnicuta
va recomanda sa cititi urmatoarele sfaturi:
*Mierea naturala, cristalizata, are cristale fine care se “topesc” repede în gura, pe când mierea falsificata cu zahar are cristale grosolane care se dizolva mai lent, deci atentie la timpul cat cristalele se topesc in gura.
*Mierea falsificata cu zaharina are gust dulce pronuntat, aproape lesinator.
*Mierea naturala contine întotdeauna în suspensie particule solide sau materii coloidale, astfel încât, pusa într-un vas transparent are aspect usor tulbure, aceasta este o proprietate normala a mierii.
*Daca gustul mierii este usor caramelizat, se poate deduce ca aceasta a fost încalzita direct pe flacara pentru a fi fluidizata sau amestecata cu zahar ars.
*Daca mierea nu are aroma se poate presupune sau ca a fost supraîncalzita în scopul fluidizarii, sau provine din zahar prelucrat de albine sau este foarte veche. În toate cazurile este fara valoare terapeutica.
*Mierea provenita de la albinele hranite cu zahar sau cea falsificata cu glucoza industriala este mai putin dulce decât mierea florala, iar în cazul falsificarii cu zaharina în amestec cu glicerina, desi dulce, are reactie alcalina.
*Mierea veche, ca si mierea falsificata cu zahar invertit artificial are aciditate mai mare decât cea normala, în timp ce mierea falsificata cu zahar neinvertit are un indice de aciditate foarte scazut.Mierea încalzita agresiv îsi mareste aciditatea datorita descompunerii fructozei în acid formic.
Cunoasteti si alte modalitati de recunoastere a mierii falsificate?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu