Chec dulce cu miere
Aveti nevoie de:
200 gr. faina,4 oua, 100 gr. zahar,30-50g de nuci,bicarbonat- o lingurita, coaja rasa de lamiie, zeama de la o lamiie sau rom, 100 gr. de unt, 250g miere, 1/2 lingurita de scortisoara, putina sare
Mod de pregatire
Se incalzeste mierea cu untul la bain-marie. Se combina faina cu nucile taiate in felii, cu scortisoara, coaja de lamiie rasa, bicarbonatul si sarea. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si o lingura de zeama de lamiie sau rom, apoi se bate in continuare pina cind spuma se tine de tel. Se adauga galbenusurile, mierea si untul topit, se pune faina si se rastoarna de 4-5 ori compozitia pentru a se amesteca. Se pune apoi compozitia in doua tavite speciale pentru chec, care au fost unse cu putin unt, si se da la cuptor cu foc potrivit, pentru 30 de minute.
Durata de preparare-aproximativ 1 ora
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu