Mierea este principalul produs al albinelor, elementul principal il constituie zaharurile, reprezentate îndeosebi de glucoza şi fructoza ce provin din nectarul floral, extrafloral, mana şi alte surse recoltate de albine şi depozitate în faguri.
MIEREA POLIFLORA - este o miere cu aspect limpede, cu nuante de chihlimbar. Mirosul foarte expresiv denota un buchet nuantat de arome, bine echilibrat, care scoate in evidenta multitudinea de flori care il compun.
MIEREA DE TEI - este o miere cu puternica aroma de tei, cu reflexe luminoase galbene - portocalii. Este fluida, iar la gust are un parfum proaspat.
MIEREA DE SALCAM - este usor de recunoscut dupa culoarea sa alba-galbuie, deosebit de frumoasa, luminoasa si transparenta. Mirosul sau subtil, putin persistent denota acelasi gust rafinat si elegant, usor de floare de salcam.
Un comentariu:
poate ar fi mai indicat sa deschideti o tema si despre falsificarea mierii, ca din cate am inteles este asa de usor!
Trimiteți un comentariu